Kuidas kirjutada Minu Ajakirja hea lugu?

Sa oled teinud hea otsuse ja tahad luua oluliseks sündmuseks Minu Ajakirja. Oled välja mõelnud, mis formaadis ajakirja sa soovid ja mis on selle ajakirja sisu. Kuidas aga kirjutada sinna tõesti hea lugu?

Tunne, et sa ei tea päris täpselt, milline üks hea lugu peaks olema või kuidas seda kirjutada on loomulik, eriti kui sa igapäevaselt tekste ei loo. Millest siis ikkagi alustada, kui soovid kirjutada Minu Ajakirja head lugu, mis su külalistele päriselt ka korda läheks?

1. Mõtle uuesti läbi, mis on selle ajakirja eesmärk. Kes seda ajakirja näevad, mis tundeid sa neis tekitada soovid ja kui palju on sul selleks ruumi? See annab sulle raamistiku, kust alustada.

2. Mõtle, kas konkreetse loo või artikliga soovid jagada infot, mälestusi või tekitada emotsioone?

3. Mõtle läbi ka artikli visuaalne pool. Ega ilma asjata öelda, et üks pilt räägib rohkem kui tuhat sõna, nii et kasuta seda võimalust! Vali artikli juurde pildid, mis toetavad su lugu ja sõnumit ning võib-olla sul polegi vaja nii palju enam sõnadega öelda 🙂 

 

Siin sulle üks kasulik nipp, kuidas end kirjutamise lainele saada:

Mõtle ühe konkreetse inimese peale, kes sinu artiklit päriselt ajakirjast lugema hakkab. Ilmselt on see sinu sõber, pereliige või hea tuttav.

Leia oma mobiilist helisalvesti ning kujuta ette, et räägid seda lugu oma sõbrale.
Mis on need asjad, mida sa kindlasti mainida tahad? Mis on need kohad, mida tahad ekstra rõhutada? Mis on need seigad, mis tekitavad emotsioone?

Räägi see kõik oma "sõber helisalvestile" 🙂 ära ja pole hullu, kui kõik ei tule kohe õiges järjekorras, midagi läheb meelest ära jne. See on alles algus!

Nüüd kuula oma salvestis üle ja kirjuta esimese hooga kogu tekst paberile või Wordi täpselt nii nagu sa rääkisid.

Toimeta tekst ning kaota ära korduvad sõnad, parasiitsõnad ja muuda laused sujuvaks ning loomulikuks.

NB! Ära kustuta tekstist ära sulle iseloomulikke ja eripäraseid viise, kuidas just sina räägid või ennast väljendad. See ongi see miski, mis teeb selle loo just sinu looks ning sinu lähedased inimesed saavad selle õige tunde sinu artiklist hoopis uutmoodi kätte.

 

Minu Ajakiri pakub sulle erinevaid võimalusi:

võid Minu Ajakirja sisu nullist ise luua ja meie oleme vaid su kujundus- ja küljenduspartner;

võid Minu Ajakirja sisu ise luua ning lasta meil see üle vaadata ning vajadusel toimeda;

või kui sa oled jätkuvalt kindel, et ei taha ise kirjutada, siis teeme seda hea meelega sinu eest ise!

Igal juhul oleme sinu jaoks algusest lõpuni olemas, et luua sinu erilise sündmuse jaoks ainulaadne Minu Ajakiri ❤

Jaga postitust: